نشست آنلاین فرصت ها و راهکارهای تجارتی میان افغانستان و ایران از سوی اتاق تجارت و سرمایه ‏گذاری ‏برگزار شد

محترم شفیق الله عطایی سرپرست ریاست هیات عامل اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، نشست ‏آنلاین ‏را با محترم مظفر علی‌خانی دبیرکُل اتاق مشترک ایران و افغانستان و مهندس سلیم مهرانی مسوول ‏روابط بین‌الملل اتاق مشترک ایران و افغانستان و شماری ‏از بازرگانان آن کشور و محترم احمد سعید عظیمان ‏معاون تجارتی هیات مدیره اتاق هرات برگزار کرده و در ‏مورد گسترش روابط بازرگانی و فرصت ها و ‏چالش های موجود سد راه بازرگانان دو کشور بحث و تبادل ‏نظر نمودند.

آقای عطایی در این نشست، ضمن یاد آوری از فرصت ها و سهولت های سرمایه گذاری و گسترش ‏معاملات ‏تجارتی میان افغانستان و ایران از یک سلسله اقدامات تجارتی میان دو کشور به خوبی یاد کرده و ‏گسترش آن ‏را به سود دو کشور دانست. وی از اتاق صنعت و تجارت ایران خواست که به حکومت آن ‏پیشنهاد کند تا مانند ‏اتحادیه‌ی اروپا، امریکا و شماری از کشورهای دیگر برای محصولات صادراتی افغانستان ‏تعرفه های ‏ترجیحی را در نظر بگیرد.
 ‏
سرپرست ریاست هیات عامل اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان زمینه سرمایه گذاری در افغانستان ‏را ‏نسبت به هر زمان دیگر مناسب دانسته و گفت: باید از فرصت های به وجود آمده استفاده بهینه صورت گیرد ‏و ‏برای بازرگانان هر دو کشور سهولت های خوب تجارتی به خاطر ترغیب آنان به سرمایه گذاری فراهم ‏شود.
 ‏
آقای عطایی هم چنان از مسوولان اتاق صنعت و بازرگانی ایران خواست که برای تبادل تجارب و ‏ارزیابی ‏فرصت های سرمایه گذاری در ایران و افغانستان، زمینه سفر هیات تجارتی از هر دو کشور از بهر ‏تبادل ‏تجارب و ارزیابی فرصت ها فراهم نماید.

محترم احمد سعید عظیمان معاون تجارتی هیات مدیره اتاق تجارت هرات، در این کنفرانس آنلاین از افغانستان ‏به عنوان چهارراه اقتصادی منطقه یادآور شده و خواستار ‏سرمایه گذاری های مشترک میان بازرگانان ایران و ‏افغانستان شد. او افزود که هم اکنون فرصت های خوبی ‏سرمایه گذاری در پارک های صنعتی، سکتور ‏زراعت و برق وجود دارد و بازرگانان ایرانی می توانند از این ‏فرصت ها استفاده کرده و سرمایه گذاری ‏نمایند.
 ‏
در این نشست، محترم مظفر علی‌ خانی دبیرکل اتاق مشترک ایران و افغانستان، گفت: افغانستان دارای معادن ‏بِکر، نیروی کار ماهر، زمین‌های حاصل خیز و آب فراوان است که از نظر اقتصادی میتواند یک شریک ‏خوب برای کشور ایران ‌باشد. وی ادامه داد که نیاز است تا بازارهای مشترک در نقطه‌های مرزی میان دو ‏کشور نیز ایجاد شود تا بر گسترش روابط دو کشور بیشتر از گذشته افزوده شود‎.‎

‎ ‎مهندس مهرانی مسوول روابط بین‌الملل اتاق مشترک ایران و افغانستان، یکی از نگرانی های تاجران ایران ‏را پیدا کردن همتایان افغان‌ شان در گذشته دانسته و افزود که اکنون موجودیت تاجران افغانستان در ایران یک ‏فرصت خوب نسبت به هر زمان دیگر برای تاجران ایران بوده و مشکلات را کاهش داده است‎.‎

در پایان این نشست فیصله شد که هیاتی از دو کشور برای تبادل تجارب و ارزیابی فرصت ها سفرهای ‏را ‏انجام دهند. ‏