کنفرانس مطبوعاتی پیرامون استقبال از کاهش مالیات مواد اولیه از سوی حکومت و دستاورد ها و چالش های سکتور خصوصی در سال ۱۴۰۳، از سوی اتاق تجارت و سرمایه گذاری برگزار شد.

اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان به منظور استقبال از اقدام اخیر حکومت بابت کاهش مالیات شش قلم از مواد اولیه شامل (آرد، گندم، روغن، بوره، گازمایع و تیل) و همچنان بررسی دستاورد ها و چالش های سکتور خصوصی طی سال 1403، کنفرانس مطبوعاتی را با اشتراک محترمان: محمد یونس مهمند معاون اول اتاق، شیرین آغا سخی رئیس مالی هیات مدیره،‌ خانجان الکوزی عضو هیات مدیره اتاق و رئیس اتاق مشترک افغان – پاک، میرزمان پوپل سرپرست معاونیت مالی و اداری هیات عامل اتاق، عبدالجبار صافی رئیس انجمن صنایع و مشاور ارشد اتاق و جمعی از روئسای کمیته های میوه خشک، میوه تازه، سنگ های قیمتی، نیمه قیمتی و سامان آلات برقی در تالار کنفرانس های اتاق، برگزار کرد.
 
آقای مهمند، تشریف آوری اشتراک کنندگان این کنفرانس را خیر مقدم گفته،‌ ضمن ابراز قدردانی از مقام محترم مشرتابه حکومت، مقام محترم ریاست الوزراء ، معاونیت محترم کمیسیون اقتصادی ریاست الوزاء و وزارت محترم مالیه بابت همکاری شان با سکتور خصوصی به ویژه در قسمت کاهش مالیات بالای شش قلم از مواد اولیه از جمله (آرد، گندم، روغن، بوره، گازمایع و تیل) و همچنان وضع مالیه ثابت بالای این اقلام، چنین اقدامات حکومت را در زمینه تشویق تاجران و کاهش قیم مواد اولیه در مارکیت های افغانستان مهم توصیف کرد.
محترم مهمند، در رابطه به صادرات افغانستان به کشور های منطقه به ویژه کشور های اروپایی، آسیایی، از جمله مالیزیا، هند و روسیه طی سال ۱۴۰۳ صحبت نموده و صادرات سال مذکور را متناسب به سال ۱۴۰۲ خوانده و علت اساسی عدم افزایش صادرات سال ۱۴۰۳ را وابسته به یک سلسله مشکلات به بار آمده ترانزیتی با کشور های همسایه دانست. وی، از تلاش های اتاق تجارت و سرمایه گذاری در جهت دریافت راه های بدیل برای اموال صادراتی افغانستان به کشور های منطقه و کشورهای اروپایی در سال ۱۴۰۴ اطمینان داد.
معاون اول اتاق، افزود: نبود تسهیلات ترانزیتی برای تاجران از سوی پاکستان، زمینه آنرا فراهم کرده است تا انتقال اموال تجاری ما از بندر عباس ایران، افزایش یابد. وی، از تلاش های اتاق تجارت و سرمایه گذاری به هدف برقراری هرچه بیشتر روابط تجاری با تمام کشورهای جهان در سال ۱۴۰۴ یادآور شده و علاوه کرد: باوجود آنکه اتاق روابط خوبی با نماینده اتحادیه اروپا در افغانستان دارد، اما یکی مشکلات عمده سکتور خصوصی افغانستان در توسعه تجارت با اروپا، نبود تسهیلات صدور ویزه کشورهای اروپایی برای تاجران افغان است.
آقای مهمند، ایجاد اتاق های مشترک میان افغانستان و کشورهای آسیای میانه و ترکیه را در راستای توسعه تجارت، افزایش صادرات و ایجاد تسهیلات ترانزیتی برای افغانستان جهت دسترسی آسان به مارکیت های اروپایی، مهم خوانده و از تلاش های اتاق در این زمینه اطمینان داد. وی، از تمام رسانه های صوتی و تصویری کشور بابت انتشار به موقع اخبار اقتصادی، دستاوردها و چالش های فرا راه فعالیت های سکتور خصوصی افغانستان، اظهار قدردانی نمود.
آقای پوپل، در رابطه به دستاورد های اتاق تجارت و سرمایه گذاری طی سال ۱۴۰۳ صحبت کرده افزود: اتاق طی سال گذشته در برنامه های مختلف کشورهای خارجی اشتراک نموده؛ کنفرانس شناسایی فرصت ها و چالش های سکتور خصوصی را در چهار زون کشور برگزار کرده؛ هیات رهبری اتاق در نشست های تجاری و نمایشگاه کشور های ازبیکستان، ترکیه، قزاقستان، روسیه، امارات متحده عربی، چین و پاکستان اشتراک ورزیده؛ سومین نمایشگاه ملی و بین المللی امام ابوحنیفه ( رح) برگزار کرده؛ تاجران را جهت سرمایه گذاری در سکتور های مختلف تشویق نموده؛ نشست های تواصل تجاری میان سکتور خصوصی افغانستان و سکتور خصوصی کشور های ایران، ازبیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، ترکیه و روسیه تدویره کرده؛ تاجران جهت ایجاد شرک های سهامی بزرگ منسجم نموده و بیش از ۲۷ کمیته تخصصی مختلف را به منظور انسجام اعضای سکتور خصوصی و حل مشکلات آنان داشته ایجاد نموده است.
محترم پوپل، میوه خشک و تازه را از اقلام بزرگ صادارتی افغانستان طی سال ۱۴۰۳ خوانده و چالش های ایجاد شده از سوی کشور همسایه به روی اموال تجاری را از موانع بزرگ در قسمت عدم افزایش صادرات کشور نظر به سال گذشته دانست.
محترم شیرین آغا سخی،‌ اقدام اخیر حکومت را گامی بزرگی در قسمت تشویق تاجران و کاهش قیم مواد اولیه در مارکیت ها خوانده، افزود: با آمدن حکومت جدید در افغانستان، سکتور خصوصی به ویژه اتاق تجارت و سرمایه گذاری تلاش های بیشتری را در زمینه ایجاد تسهیلات مالیاتی و سایر بخش ها برای تاجران انجام داده است. وی، روی اخذ مالیات به گونه واحد در گمرکات تاکید کرده و از تمام ادارات ذیربط حکومتی خواست که در جهت رسیدگی به تمام مشکلات سکتور خصوصی کشور توجه خاص نمایند.
آقای الکوزی، در رابطه به مشکلات و چالش های سکتور خصوصی در سال ۱۴۰۳ اشاره کرده و افزایش واردات به کشور را وابسته به تقاضای بیشتر مارکیت نظر به سالهای گذشته دانسته و از اقدام مقام مشرتابه حکومت بابت توزیع زمین برای فابریکات صنعتی سپاسگزاری کرد. وی، مشکلات عمده فابریکات صنعتی را نبود برق، زمین و نبود تسهیلات بانکی در انتقال پول دانسته و از مقامات ذیربط حکومتی خواست که در قسمت اخذ مالیات از تاجران به گونه واحد در گمرکات توجه خاص نماید.
قابل یاد آوریست، طی حکم مقام محترم ریاست الوزرای حکومت منبعد از ( گندم،‌ روغن، آرد ) از مجموع فروش هر میلیون یکهزار افغانی و از ( نفت، گاز و بوره) از مجموع هر میلیون یکهزار و پنجصد افغانی به گونه ثابت مالیه اخذ میگردد.
 
 
 
 
چهارشنبه، ۶ حمل ۱۴۰۴