اتاق تجارت وسرمایه گذاری افغانستان به هدف استقبال از کارکرد های د افغانستان بانک بابت حفظ ثبات پول افغانی در مقابل اسعار خارجی، کنفرانس مطبوعاتی را تحت عنوان (حمایت همه جانبه سکتور خصوصی از اقدامات اخیر دافغانستان بانک در رابطه به ثبات پول افغانی) با اشتراک محترمان: محمد یونس مهمند معاون اول اتاق، صدیق الله خالد معاون د افغانستان بانک، شیرین آغاسخی رئیس مالی هیات مدیره، خانجان الکوزی رئیس اتاق مشترک افغان- پاک و عضو هیات مدیره اتاق، محمد داود یوسفزی و ضیاوالدین اچکزی اعضای هیات مدیره اتاق، احمد شاه حکیمی معاون اول اتاق تجارت و سرمایه گذاری کابل، میرزمان پوپل سرپرست معاونیت مالی و اداری هیات عامل اتاق، بهرام خان ځدران رئیس اتحادیه صرافان، روئسای اتحادیه سکتورهای مختلف، مسوولان رسانه ها و جمعی از تاجران و سرمایه گذاران کشور، در تالار کنفرانس های اتاق برگزار کرد.
محترم محمد یونس مهمند، ضمن اظهار خوش آمدید به اشتراک کنندگان این کنفرانس، در رابطه به فعالیت ها و دستاوردهای اتاق طی چندین سال اشاره کرده، افزود: با روی کار آمدن حکومت جدید، اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان به همکاری ادارات ذیربط حکومتی توانست به مشکلات سکتور خصوصی رسیدگی کند که از آنجمله رهایی بیش از ۴۵۰۰ کانتینر از کالا های تجاری از بندر کراچی پاکستان را یادآور شد. وی، روابط اتاق تجارت وسرمایه گذاری را با تمام کشورهای منطقه به ویژه چین، ایران، پاکستان، قزاقستان، ترکمنستان، ازبیکستان، قرغیزستان، امارات متحده عربی، قطر و هند عادی خوانده و از تمام کشور های اروپایی خواست که در قسمت صدور ویزه برای اعضای سکتور خصوصی کشور، با اتاق همکاری بیشتری نمایند.
معاون اول اتاق، در رابطه به نشست اخیری که با رئیس اتاق تجارت امارات متحده عربی داشت و در آن روی بهبود روابط تجاری، ایجاد تسهیلات صدور ویزه برای تاجران و برگزاری نمایشگاه و نشست های تجاری مشترک میان تاجران دو کشور صحبت کرده بود، یادآور شده و افزایش صادرات را در توسعه اقتصاد کشور مهم خواند.
محترم مهمند، از اقدامات اخیر مشرتابه حکومت بابت ایجاد تسهیلات برای سکتور خصوصی کشور قدردانی نموده و از تمام ادارات ذیربط حکومتی خواست که در قسمت جلب سرمایه گذاری ها در کشور سهولت های تجاری بیشتری را برای سرمایه گذاران مهیا سازند. وی، مالیه را اصل چرخش اقتصاد کشور ها خوانده و روی اخذ مالیات به گونه واحد در گمرکات تاکید ورزید.
آقای مهمند، از اقدامات اخیر د افغانستان بانک و اتحادیه صرافان بابت کنترول و ثبات پول افغانی در مقابل اسعار خارجی قدردانی کرده و از تمام تاجران اشتراک کننده خواست که در معاملات تجاری شان از پول رایج افغانی استفاده نمایند. وی، آزاد سازی پول های منجمده افغانستان را در توسعه اقتصادی و باز سازی زیربنا های کشور مهم تلقی کرده و از جامعه جهانی تقاضا نمود که در زمینه آزاد سازی پول های منجمد شده و دریافت راه حل های بدیل ترانزیتی مناسب برای تاجران افغان همکاری خاص نمایند.
محترم مهمند، نبود برق کافی برای فابریکات تولیدی را مشکل ساز خوانده و از مسوولان ذیربط حکومتی خواست که در این راستا توجه جدی نمایند. وی، حمایت همه جانبه اتاق تجارت و سرمایه گذاری را از اقدامات اخیر د افغانستان بانک به منظور ثبات پول افغانی، اعلام داشت.
آقای مهمند، از رسانه های کشور به ویژه تلویزیون طلوع و ملی بابت پوشش نشر زنده این کنفرانس سپاسگزاری نمود.
محترم صدیق الله خالد، ضمن ابراز قدردانی از مسوولان اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان بابت برگزاری این کنفرانس، نقش سکتور خصوصی را در ثبات پول افغانی مهم تلقی کرده و از تمامی تاجران کشور خواست که در معاملات تجاری شان از پول افغانی استفاده نمایند. وی، در رابطه به اقدامات اخیر که از سوی د افغانستان بانک به هدف کنترول و ثبات پول افغانی صورت گرفته بود به اشتراک کنندگان معلومات ارائه کرده و از همکاری بانک مذکور در قسمت جلوگیری از قاچاق پولی اطمینان داد.
محترم بهرام خان ځدران، در رابطه به خدماتی که این صنف طی سه سال به هدف پایداری و ثبات پول افغانی با حکومت داشته، یادآورشده و از تمام تاجران افغان که در خارج سرمایه گذاری کرده اند تقاضا نمود که در کشور سرمایه گذاری نموده و در باز سازی و ایجاد اشتغال برای هموطنان سهم مهم خویش را ایفاء نمایند.
آقای الکوزی، از اقدامات اخیر د افغانستان بانک به منظور استفاده از ذخایر شان در اسرع وقت، سپاسگزاری نموده و نقش رسانه ها را در آشکار سازی حقایق روز و تنویر افکار عامه مهم توصیف کرد. وی، از مسوولان حکومتی تقاضا کرد که در کنترول قیم و جلوگیری از بی ثباتی پول افغانی تدابیر لازم را اتخاذ نمایند. وی، سرای شهزاده را یکی از بازار های مهم اقتصادی کشور دانسته و ایجاد تعرفه های امتیازی بالای اموال وارداتی در حالات استثنایی را در کنترول مواد اولیه و دیگر اموال مهم خواند.