اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، به هدف گسترش روابط تجارتی، فراهم سازی تسهیلات برای تاجران افغان در کشور های خارجی، افزایش داد و ستد با کشور های همسایه و منطقه به ویژه کشور روسیه و جلب سرمایه گذاری ها در کشور، نشستی را با محترم نیکولای اتشه تجاری سفارت روسیه در افغانستان، در تالار کنفرانس های اتاق برگزار کرد.
در این نشست هیات رهبری اتاق، محترمان: محمد یونس مهمند معاون اول، خان جان الکوزی عضو هیات مدیره اتاق و رئیس اتاق افغان – پاک، محمد گردیزی، ضیاءالدین اچکزی و سید پرویز سادات هوفیانی اعضای هیات مدیره، احمد شاه حکیمی معاون اول اتاق تجارت و سرمایه گذاری کابل، میرزمان پوپل سرپرست معاونیت مالی و اداری هیات عامل اتاق، محمد انور عارفی معاون پالیسی و تخنیکی هیات عامل اتاق، همایون خواجه زاده معاون تجارتی اتاق تجارت وسرمایه گذاری کابل، امید حیدری مشاور ارشد اتاق، رؤسای اتحاديه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، میوه خشک و جمعی از تاجران و سرمایه گذاران مطرح کشور، حضور داشتند.
آقای مهنمد، ضمن اظهار خوش آمدید به اتشه تجاری سفارت روسیه و اشتراک کنندکان این نشست، از کار کردهای حکومت و سفارت روسیه بابت حمایت شان از سکتور خصوصی افغانستان در برنامه های بین المللی و فراهم سازی زمینه بهبود روابط تجاری میان دو کشور قدردانی کرده و در رابطه به روابط دیرینه افغانستان - روسیه به ویژه بهتر شدن روابط طی سه سال گذشته یاد آورشد. وی، از تمام تاجران اشتراک کننده نشست خواست که به نوبه خویش مشکلات فرا راه تجارت شانرا که در ارتباط به کشور روسیه باشد، با آقای نیکولای شریک سازند.
محترم مهمند، امضای تفاهمنامه سه جانبه ترانزیتی میان افغانستان، ازبیکستان و روسیه را در قسمت تقویت روابط اقتصادی و تجاری، توسعه زیر ساخت ها، کاهش هزینه های حمل و نقل، افزایش فرصت های شغلی و تقویت امنیت و همکاری منطقه یی مهم تلقی کرده و دسترسی مارکیت های بزرگ روسی را برای اموال صادراتی افغانستان به ویژه میوه تازه، میوه خشک و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی مهم ارزیابی نمود. وی، از همکاری همه جانبه اتاق تجارت و سرمایه گذاری در زمینه بهبود روابط تجاری و اقتصادی افغانستان با کشورهای منطقه به ویژه روسیه به آقای نیکولای اطمینان داد.
معاون اول اتاق، روی بهبود و توسعه روابط تجاری با کشور روسیه تاکید کرده و از اتشه تجاری سفارت آنکشور خواست که نشست های بیشتری را با مسوولان سکتوری روسی جهت معرفی راه حل های مناسب به هدف چگونگی افزایش اموال صادراتی افغانستان در سالهای آینده به روسیه، تدویر نماید.
آقای الکوزی، باز سازی صفحه جدید روابط تجاری و اقتصادی افغانستان و روسیه را در قسمت افزایش داد وستد، تسریع روند تجارت و حل مشکلات تجاری تاجران دو کشور مهم خواند. وی، استفاده از ترانزیت کشور های آسیای میانه را در قسمت کاهش مشکلات ترانزیتی تاجران مهم تلقی نموده و از آقای نیکولای خواست که در زمینه دریافت مارکیت برای سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و همچنان معرفی ستندرد ها و بسته بندی کشور روسیه در قبال صادرات میوه تازه افغانستان به آن کشور، با ایشان همکاری نماید.
آقای میرزمان پول، در رابطه به ارقام صادرات و واردات میان افغانستان و روسیه معلومات ارائه کرده، افزود: نبود تسهیلات ترانزیتی برای اموال صادراتی، افزایش تعرفه های گمرکی و عدم اجازه ورود موترهای باربری به خاک روسیه، از عوامل مهم در کاهش و افزایش داد و ستد معاملات تجاری دو کشور میباشد. وی، از آقای نیکولای خواست که در قسمت ایجاد تعرفه های ترجیحی بالای بعضی از اقلام صادراتی به ویژه میوه تازه، میوه خشک و سبزیجات افغانستان در هماهنگی حکومت روسیه با اتاق همکاری نماید.
تاجران اشتراک کننده، به نوبه خویش مشکلات شانرا در قسمت افزایش تعرفه های گمرکی بالای اموال صادراتی، نبود سکنر های معیاری در بندر ازبیکستان، چک فزیکی تمام اموال صادراتی در بنادر ازبیکستان هم مرز افغانستان، نبود تسهیلات در انتقال پول از بانک های روسی به بانک های افغانی یادآور شده و اخذ عضویت شورای یوریشا را در زمینه تسهیلات بیشتر تجاری میان کشورهای هم عضو با افغانستان مهم دانستند. ایشان از هیات رهبری اتاق و آقای نیکولای خواستند که در جهت رفع مشکلات شان توجه بیشتری نمایند.
آقای نیکولای، ضمن اظهار قدردانی از هیات رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان بابت برگزاری چنین نشست، در رابطه به روابط تجاری و اقتصادی دو کشو صحبت کرده و از ایجاد کوریدور سه جانبه میان روسیه، ایران و ازبیکستان خبر داد. وی، از همکاری همه جانبه خویش در قسمت رسیدگی به حل مشکلات تاجران افغان در روسیه و بخش های ترانزیتی و همچنان ایجاد فضای بیشتری تجاری میان افغانستان و روسیه نیز اطمینان داد.