نشست هیات رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان با سفیر جرمنی در افغانستان

اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، به منظور توسعه روابط تجارتی، ایجاد تسهیلات برای تاجران افغان و جلب سرمایه گذاری ها در کشور، نشستی را با محترم رولف رینارد سفیر جرمنی برای افغانستان در دفتر هیات مدیره اتاق واقع شهرنو برگزار نمود.
 
در این نشست هیات رهبری اتاق، محترمان: توکل احمدیار رئیس عمومی، محمد یونس مهمند معاون اول، خان محمد سرفراز باز رئیس دارالانشای هیات مدیره، شیرین آغا سخی رییس مالی هیات مدیره، سید جاوید برهان رئیس روابط بین الملل هیات مدیره، خان جان الکوزی و ضیاءالدین اچکزی اعضای هیات مدیره، میرزمان پوپل سرپرست معاونیت مالی و اداری هیات عامل اتاق، محمد انور عارفی معاون پالیسی و تخنیکی هیات عامل اتاق، عبدالمتین قلندری منشی هیات نظار و رئیس اتاق تجارت و سرمایه گذاری غزنی، همایون خواجه زاده معاون تجارتی اتاق تجارت وسرمایه گذاری کابل، رؤسای اتحاديه ميوه تازه، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، محمد صابر لطیفی رئیس مرکز نمایشگاه های بین المللی افغانستان و جمعی از تاجران و سرمایه گذاران مطرح کشور، حضور داشتند.
آقای احمدیار، ضمن اظهار خوش آمدید به سفیر جرمنی در افغانستان و همچنان اشتراک کنندگان این نشست، از کمک و همکاری های حکومت و سفارت آلمان با سکتور خصوصی افغانستان طی‌ سالیان متمادی ابراز سپاس نموده، فرصت ها و چالش‌های موجود سکتور خصوصی کشور را به آقای رینارد طور مفصل تشریح کرد.
آقای مهمند، آلمان را دوست خوب مردم و حکومت افغانستان تلقی کرده و از کمک های بلا عوض حکومت و مردم آن کشور در قسمت اعمار پروژه های عامل المنفعه اقتصادی به ویژه اعمار میدان هوایی بلخ و باز سازی شاهراه ولایت کندز قدردانی نمود. وی، در رابطه به فعالیت ها، دستاوردها و همچنان نمایندگی های اتاق تجارت به آقای رینارد معلومات مفصل ارائه کرده و روی گسترش روابط تجارتی - اقتصادی بیشتر میان دو کشور تاکید ورزید.
معاون اول اتاق، در رابطه به دستاورد های سفری که چندی پیش به کشور آلمان داشت معلومات ارائه کرده و از سفیر آن کشور خواست که در زمینه فراهم سازی تسهیلات صدور ویزه برای تاجران افغان، تأمین روابط دوباره اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان با موسسات بین‌المللی به ويژه DMC ، GIZ، وصل اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان با اتاق تجارت آلمان و همچنان برگزاری یک کنفرانس آنلاین میان تاجران و سرمایه گذاران دو کشور تلاش های بیشتری نماید تا به گفته وی، "بتوانیم صادرات و واردات میان دو کشور را از طریق دهلیز هوایی و زمینی گسترش دهیم."
آقای مهمند افزود: ما خواستار روابط نیک اقتصادی با کشور آلمان می باشیم و سکتور خصوصی کشور از ارائه خدمات قونسلی افغانستان در شهر مونشن استقبال کرده و خواهان فعال سازی خدمات قونسلی در شهرهای بن و برلین نیز می باشند.
محترم مهمند، تامین امنیت سرتاسری، منع کشت کوکنار و کاهش‌ چشم گیر فساد اداری را از دستاوردهای مهم حکومت افغانستان طی سه سال گذشته خوانده و نقش تکنالوژی مدرن آلمان را در توسعه پروژه های بزرگ عامل المنفعه افغانستان مهم توصیف کرد. وی، از سفیر آلمان تقاضا کرد که تاجران آلمانی را جهت سرمایه گذاری در سکتور های معادن، میکانیزه سازی زراعت و عصری سازی سيستم بانکی افغانستان مطابق به سیستم کشور های‌ پیشرفته، تشویق نماید.
معاون اول اتاق، چنین نشست ها را در تحکیم روابط تجاری و اقتصادی و همچنان شریک سازی فرصت ها و چالش‌های سکتور خصوصی دو کشور مهم دانسته و روی برگزاری نشست های متعدد میان سکتور خصوصی و سفارت آلمان تاکید ورزید. وی، از همکاری همه جانبه اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان در این راستای اطمینان داد.
آقای سرفراز باز، روی برگزاری نشست های بیشتر میان اعضای سکتور خصوصی و رهبری سفارت آلمان تاکید کرده و از سفیر آلمان خواست که در قسمت گسترش روابط تجاری - اقتصادی میان افغانستان و کشورهای اروپایی به ویژه جرمنی تلاش بیشتری نماید.
آقای الکوزی ، نقش سکتور خصوصی را در قسمت ایجاد اشتغال، رشد اقتصاد و تحکیم روابط میان کشورها مهم خوانده و از سفیر کشور آلمان خواست که به هدف اشتغالزایی بیشتر و جلوگیری از فرار انسانی، با سکتور خصوصی افغانستان کمک های بلاعوض و گسترده نماید. وی، ایجاد مشکلات فرا راه اموال صادراتی و وارداتی افغانستان از سوی دولت پاکستان را خلاف قوانین تجارت بین المللی خوانده و از آقای رولف تقاضا کرد که با استفاده از روابط خویش با کشور پاکستان در زمینه رفع مشکلات تاجران افغان گام های عملی را بردارد.
آقای اچکزی، روی گسترش روابط تجارتی میان افغانستان و آلمان تاکید کرده و از سفیر آلمان خواست تا در جهت تحکیم روابط سکتور خصوصی دو کشور و تسهیلات در صدور ویزه برای تاجران افغان همکاری بیشتر نماید.
آقای میرزمان پول، در رابطه به ارقام صادرات و واردات میان افغانستان و آلمان معلومات ارائه کرده، افزود: نبود صدور ویزه برای تاجران افغان از سوی آلمان کاهش چشم گیری را در داد و ستد معاملات تجاری دو کشور ایجاد کرده است. وی، از سفیر کشور مذکور خواست که در قسمت صدور ویزه برای تاجران افغان همکاری بیشتری نماید.
آقای رولف، از هیات رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان بابت شریک سازی مشکلات و چالش های سکتور خصوصی با وی ابراز خرسندی نموده و از تلاش های خویش در قسمت بهبود روابط تجاری میان سکتور خصوصی افغانستان و دولت آلمان، تشویق مؤسسات بزرگ جهت حمایت از متشبثین کوچک و متوسط افغان و ادامه کمک های دولت آلمان با مردم بی بضاعت افغانستان با همکاری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، اطمینان داد. وی، روی چگونگی توسعه روابط میان دولت آلمان و کشور افغانستان صحبت کرده و از پاپندی و تعهد حکومت شان با سکتور خصوصی افغانستان یاد آورشد.
 
 
 
 
سه شنبه، 6 قوس 1403