نشست هیات رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری با اتشه تجاری کشور چین در افغانستان

اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، به منظور حل مشکلات و ایجاد تسهیلات تجاری و ترانزیتی برای تاجران افغان در کشور چین، نشستی را با اشتراک محترمان: محمد یونس مهمند معاون اول اتاق، سید جاوید برهان رئیس روابط بین الملل هیات مدیره اتاق، خانجان الکوزی،‌ محمد گردیزی، ضیاءالدین اچکزی و داود یوسفزی اعضای هیات مدیره اتاق، میرزمان پوپل سرپرست معاونیت مالی و اداری هیات عامل اتاق، احمد شاه حکیمی معاون اول اتاق تجارت و سرمایه گذاری کابل، شرف الدین و سردار ولی پشتون مشاوران ارشد اتاق؛ در حضورداشت رؤسای اتحادیه های میوه خشک، سنگ های قیمتی نیمه قیمتی، جلغوزه، الکترونیک و جمعی از تاجران و سرمایه گذاران مطرح کشور، با محترم مه چینگ وانگ اتشه تجاری چین در افغانستان و تیم همراه شان در تالار کنفرانس های اتاق برگزار نمود.
 
محترم محمد یونس مهمند، ضمن اظهار خوش آمدید به اتشه تجاری چین در افغانستان و اشتراک کنندگان این نشست،‌ از سفارت و حکومت چین بابت همکاری های شان طی سالیان متمادی به مردم آسیب پذیر از حوادث طبیعی و سرمایه گذاری شان در پروژه های عامل المنفعه افغانستان قدردانی کرده و از آقای وانگ خواست که در قسمت توسعه بیشتر تجارت میان دو کشور تلاش ورزد.
آقای مهمند، از آوردن معافیت گمرکی بالای اموال صادراتی افغانستان به چین ابراز خرسندی کرده و نقش همچو معافیت ها را در رشد اقتصاد و گسترش روابط تجاری میان دو کشور مهم خواند. وی، جلغوزه را از اقلام بزرگ زراعتی کشور دانسته و از اتشه تجاری چین برای افغانستان خواست که تسهیلات بیشتری را در قسمت صدور ویزه برای تاجران افغان مهیا سازند تا صادرات و واردات میان دو کشور افزایش یابد.
معاون اول اتاق، صادرات سالانه کشور چین به افغانستان را بیشتر از 900 میلیون دالر امریکایی خوانده، نقش کوریدور واخان را در جهت افزایش داد و ستد و نقطه وصل مستقیم افغانستان با چین و همچنان وصل چین با ایران و کشورهای اروپایی دانسته و روی یک نشست مشترک میان اتاق و سفارت چین با آنعده از چینایی های که در افغانستان سرمایه گذاری و و کاروبار دارند، تاکید ورزید.
محترم مهمند، در رابطه به اعمار یک مارکیت بزرگی تجاری سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در ولایت کنر تاکید کرده و از تمام تاجران اشتراک کننده خواست که نظریات و پیشنهادات شانرا در قسمت اعمار مارکیت مذکور به شکل کتبی به اتاق بسپارند.
آقای مهمند، مشکلات ترانزیتی تاجران افغان در پاکستان را با آقای وانگ شریک ساخته و از ایشان خواست که در قسمت رفع مشکلات تاجران افغان و تشویق تاجران چینایی جهت سرمایه گذاری در بخش تولید انرژی افغانستان، همکاری نماید.
تاجران اشتراک کننده، مشکلات شانرا در قسمت عدم عملی سازی تفاهمنامه تجاری از سوی فابریکه داران تولیدی چین، نبود تسهیلات بانکی در انتقال پول، افزایش تعرفه بالای اموال وارداتی چین از سوی پاکستان و سایر مسایل مرتبط به تجارت را با هیات رهبری اتاق و اتشه تجاری چین در افغانستان، شریک ساخته و از ایشان خواستند که در جهت حل مشکلات شان توجه جدی نمایند.
آقای الکوزی، مسدود کردن شماری از اقلام تجاری افغان در بندر کراچی و بلند بردن تعرفه های گمرکی از سوی کشور پاکستان را خلاف کنوانسیون تجاری و قرارداد اپتا میان افغانستان و پاکستان خوانده و از آقای وانگ خواست که از نفوس تجاری شان استفاده کرده و در قسمت دریافت راه حل های مناسب برای مشکلات تاجران افغان در پاکستان، همکاری لازم را نماید. وی، ولایت کنر را سرشار از منابع طبیعی به ویژه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی خوانده، ایجاد یک مرکز تجاری سنگ های قیمتی را نیاز اساسی در ولایت مذکور دانسته و از آقای وانگ خواست که تاجران چینایی را تشویق به سرمایه گذاری در سکتور تولید انرژی آبی از آب دریا کنر نمایند.
محترم میرزمان پوپل، محدود بودن طی مراحل اموال صادراتی افغانستان به یک بندر چین را، مشکلزا خوانده و امضای تفاهمنامه تجاری میان دو کشور را در قسمت بسته بندی و ضد عفونی سازی محصولات صادراتی زراعتی به ویژه شکرپاره، انار، زعفران و شیرین بویه افغانستان، الزامی دانست.
آقای چینگ وانگ،‌ از رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری بابت تدویر این نشست و همچنان شریک سازی مشکلات سکتور خصوصی افغانستان با آنان، ابراز قدردانی کرده، چنین نشست ها را در قسمت دریافت راه حل های مناسب برای مشکلات تاجران افغان و چینایی مهم خواند. وی، از همکاری خویش در زمینه رفع مشکلات تاجران و گسترش روابط تجاری - اقتصادی میان دو کشور اطمینان داد.
 
 
دوشنبه، ۷ عقرب ۱۴۰۳