دراین دیدارمحترم شفیق الله عطایی سرپرست ریاست هیات عامل اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، ضمن اظهار خوش آمدید به محترم راجیش بدوله اتشه تجارتی هندوستان مقیم کابل گفت: اتاق تجارت و سرمایه گذاری روابط نیک و دیرینه با سفارت و سکتور خصوصی هندوستان داشته و این روابط گسترش خواهد یافت.
آقای عطایی در رابطه به قدامت تاریخی اتاق تجارت و سرمایه گذاری کشور و فعالیت های سکتور خصوصی معلومات ارائه کرده افزود: اتاق چتر بزرگ برای سکتور خصوصی کشور می باشد.
سرپرست ریاست هیات عامل اتاق، به چالش های سکتور خصوصی افغانستان در بندر واگه، چابهار و دهلیز هوایی به کشور هند اشاره کرده، نبود ویزای درازمدت برای تاجران را یکی دیگر از چالش ها در برابر بازرگانان عنوان کرده و خواستار همکاری اتشه تجارتی هند در این راستا شد.
آقای عطایی تأمین روابط اتاق با شورای توسعه و انکشاف تجارت هندوستان (TPCI) را به هدف بسیج تلاش ها در جهت توسعه سرمایه گذاری و بهره برداری از امکانات چابهار را گزینه خوبی در این راستا خوانده و خواهان برگزاری کنفرانس سکتور خصوصی افغانستان در رأس اتاق تجارت وسرمایه گذاری با سکتور خصوصی هندوستان و اعضای TPCI گردید. وی طرح کاهش قیمت خدمات در میدان های هوایی هندوستان، بنادر نیواشیوا و واگه را به منظور گسترش صادرات به هند و طرح سبسایدی برای اقلام صادراتی هندوستان به افغانستان را پیشنهاد نمود.
در این نشست، آقای راجش اتشه تجارتی هند در افغانستان، از روابط نیک و دیرینه تجارتی دو کشور یاد آوری کرده و بر گسترش روابط میان هند و افغانستان به ویژه اتاق تجارت و سرمایه گذاری با سفارت و اتشه تجارتی آن کشور تاکید کرد.
وی اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان را یک نهاد سودمند در بخش فراهم کردن تسهیلات برای تاجران و سرمایه گذاران دو کشور خوانده، افزود: طرح ها، پیشنهادات و چالش های که در این ملاقات مطرح شد مورد غور و بررسی ما قرار میگیرند و از طریق مسوولان حکومت و نهاد های سکتور خصوصی هندوستان در زمینه اقدامات لازم انجام خواهد شد.
آقای راجش بدوله افزود که هند نیازمند معلومات بیشتر در مورد صادرات و واردات از مسیرهای واگه، چابهار و دهلیز های هوایی می باشد تا بر بنیاد آن حکومت آن کشور زمنیه های خوب تجارتی را برای آن عده از بازرگانان که خواستار تبادلات کالاها با هند هستند فراهم کند. وی ابراز امیدواری کرد که اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان با شورای توسعهیی و انکشاف تجارت هندوستان ((TPCI در مورد چالش های موجود به ویژه بندر چابهار نشست آنلاین را برگزار کند تا به زودی به مشکلات یاد شده رسیدگی شود.
آقای بدوله گفت که روی طرح اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان مبنی بر عقد تفاهمنامه ها میان سکتور خصوصی هند و اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان کار را آغاز می نمایند. وی افزود: تاجران افغان با تاجران هندوستان باید بر اساس قراردادهای تجارتی، معاملات نمایند تا در صورت بروز مشکلات از مجرای دیپلوماتیک به آن رسیدگی شود.