محترمان خان جان الکوزی و محمد داود یوسفزی اعضای هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و سید زمان هاشمی رئیس هیات عامل اتاق با حضور محترم لطفالله امینی معاون کمیته ترانسپورت اتاق و رئیس هیات مدیره اتاق بامیان با شماری از رئیسان شرکت های ترانسپورتی در مورد مشکلات شان به ویژه تناژ بلند و مقرره ای که از سوی وزارت فوایه عامه برای شرکت های ترانسپورتی ساخته شده است سخن گفته و این مقرره را غیر معیاری دانسته و خواستار اصلاح آن شدند.
آقای هاشمی، در رابطه به مشکلات این مقرره گفت: مقرره باید بر بنیاد معیارهای منطقه یی ساخته شود تا مشکلات سد راه شرکت های ترانسپورتی برچیده شده و آنان بتوانند در سطح منطقه به کارهای ترانسپورتی شان بدون کدام مانع ادامه دهند.
رئیس هیات عامل اتاق، به مسوولان شرکت های ترانسپورتی گفت که مقرره را مطالعه دقیق نموده و مشکلات تطبیقی موجود در این مقرره را با مسوولان اتاق شریک سازند تا بعداً موارد مذکور در جلسه مشترک اتاق با وزارت های صنعت و تجارت، ترانسپورت و ریاست ترافیک مطرح گردد. سپس پیشنهادات مشخص در قسمت تعدیل بعضی از مواد این مقرره به مقام عالی ریاست جمهوری ترتیب و پیشکش گردد.
محترم خان جان الکوزی، از وجود مشکلات، فساد در ترازو های کشور و ایجاد موانع در برابر کاروبار شرکت های ترانسپورتی ابراز نگرانی کرده و خواستار رسیدگی به این چالش ها شد.
آقای الکوزی افزود که برای بیرون رفت از این مشکلات چندین بار به نمایندگی از سکتور خصوصی با جلالتمآب رئیس جمهور کشور به خاطر ایجاد تسهیلات برای بازرگانان و شرکت های ترانسپورتی دیدار و گفتگو کرده اند؛ اما تا هنوز اقدامات چشم گیر که بتواند به این چالش ها نقطهی پایان بگذارد، روی دست گرفته نشده است. وی تعهد سپرد که برای پی گیری مشکلات شرکت های ترانسپورتی رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان به همکاری های همشگی اش با سکتور خصوصی و شرکت های ترانسپورتی ادامه میدهد.
محترم لطف الله امنیتی، مشکلات موجود در مقرره را یادآور شده، گفت که مقرره باید به گونه جدی و همه جانبه مورد مطالعه قرار گرفته و در هماهنگی با وزارت ترانسپورت، اتاق و بازرگانان ساخته شود. وی افزود که در این مقرره باید دیدگاه های سکتور خصوصی در نظر گرفته شود تا بتواند تاثیرگذاری خوب و سودمند داشته باشد.
محترم محمد آصف غوربندی رئیس اتحادیه ترانسپورتی شمال کشور و شماری دیگر از نماینده گان شرکت های ترانسپورتی، مشکلات در بندر ها و ترازو های کشور و هم چنان توقف بی مورد موتر های تناژ بلند را از جدی ترین مشکلات در برابر کار و بار شرکت های ترانسپورتی در کشور عنوان کردند.
آقای غوربندی افزود: وزارت فواید عامه در هنگام ترتیب و تهیه این مقرره هیچ گونه مشورتی با شرکت های ترانسپورتی و نهاد های ذیربط مانند: وزارت های ترانسپورت، وزارت صنعت و تجارت و ریاست ترافیک نکرده است.
مسوولان ترانسپورتی هم چنان از وجود مشکلات در بندرهای کشور به ویژه "آقینه" سخن زده و بر بیرون رفت از این مشکلات تاکید کردند.