گردهمایی تجاری برای سرمایه گذاری در انرژی قابل تجدید، به همکاری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان به منظور شناسایی فرصت های تولید انرژی و مروج سازی آن، در هوتل کابل گرند به مدت دو روز و با اشتراک هیات رهبری اتاق، مقامات حکومتی و نمایندگان نهاد های ملی و بین المللی برگزار گردید.
در مراسم افتتاح این گرد همایی تجاری برای سرمایه گذاری در انرژی قابل تجدید محترم محمد یونس مهمند معاون اول اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، بر نقش کلیدی سکتور خصوصی در توسعه انرژی حرارتی، آبی و آفتابی تأکید کرده و انرژیهای قابل تجدید را فرصت طلایی برای رشد اقتصادی، اشتغالزایی و کاهش وابستگی به واردات انرژی خواند. وی، ضمن بیان آمادگی کامل اتاق برای همکاری با سرمایهگذاران داخلی و خارجی، خواستار بسته های تشویقی از سوی حکومت شد.
در روز دوم این نشست گرد همایی هیات رهبری اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان محترمان: محمد یونس مهمند معاون اول اتاق، خیرالدین مايل احمدی معاون تجارتی اتاق، خانجان الکوزی عضو هیات مدیره اتاق و رئیس اتاق مشترک افغان- پاک، عبدالمتین قلندری منشی هیات نظار و رئیس اتاق تجارت غزنی، احمد شاه حکیمی معاون اول اتاق تجارت کابل، میرزمان پوپل سرپرست معاونیت مالی و اداری هیات عامل اتاق، ، شیربازکمین زاده رئيس اتاق صنایع و معادن، مسوولان دفاتر بینالمللی و ادارات سکتوری حکومتی و همچنان جمعی از تاجران و سرمایه گذاران کشور حضور داشتند.
آقای مایل احمدی، از موسسات و ادارات بینالمللی بابت همکاری های شان در قسمت رشد سکتور خصوصی افغانستان قدردانی کرده و روی فرصت های سرمایه گذاری در سکتور تولید انرژی که از سوی ادارات حکومتی در جلسات قبلی ارائه گردیده بود، صحبت نمود. وی، نقش سرمایه گذاری در سکتور انرژی را در قسمت رشد تولیدات داخلی و ایجاد اشتغال مهم تلقی کرده و از تمام تاجران خواست که از فرصت کنونی استفاده کرده و در سکتور تولید انرژی آفتابی، حرارتی و آبی سرمایه گذاری کنند.
آقای الکوزی، برگزاری چنین نشست ها را در رشد تولید انرژی و شناسایی فرصت های سرمایه گذاری آن مهم خوانده و نقش انرژي را در قسمت افزایش صادرات، میکانیزه سازی زراعت، ارائه خدمات بهتر صحی و رشد فابریکات تولیدی کشور مهم تلقی نمود. وی، از تمام کشور های جهان خواست که تجارت را از سیاست جدا سازند.
آقای قلندری، روی اهمیت برق در شرایط کنونی افغانستان صحبت کرده افزود: برق میتواند تمام محصولات زراعتی را در سردخانه ها نگهداری و محيط زيست کشور را از آلودگی حفظ نماید. وی، از تمام جهانيان خواست که در قسمت برداشتن تحریم سکتور خصوصی افغانستان توجه خاص نمایند.
آقای کمین زاده، در رابطه به فعالیت های فابریکات تولیدی کشور صحبت کرده و نبود برق و عدم تسهیلات در انتقال پول به کشورهای جهان را مشکلات عمده این سکتور دانسته و از تمام تاجران خواست که به گونه جمعی در سکتور های مختلف کشور سرمایه گذاری نمایند.
در بخش دوم برنامه، تعدادی از نهادهای ملی و بین المللی که در بخش های انرژی آفتابی فعالیت دارند، پریزنتیشن های معلوماتی خود را به حاضرین ارائه کرده و همچنان یک تن از انجنیران افغان که توانسته دستگاه تولید برق بدون مصرف به ظرفیت یک میگاوات برق را بسازد، دستگاه خود را به معرفی گرفت.
در اخیر محترم محمد یونس مهمند معاون اول اتاق، در این نشست جمعندی خود را ارائه کرد.
آقای مهمند، ضمن اظهار تشکر از اشتراک فعال تاجران و سرمایه گذاران و مسولان سکتوری حکومتی و همچنان از سهم گیری فعال کارمندان هیات عامل اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان در پیشبرد این گردهمایی دو روزه قدردانی کرده، وعده سپرد که اتاق روی موضوعات مطروحه در این گردهمایی کار خواهد کرد تا موفقانه عملی گردد. وی، ابراز امیدواری کرد که در آینده نیز برنامه های کلانتری در این عرصه به همکاری، اتاق، سکتور خصوصی و سایر نهادهای ذیربط ملی و بین المللی، تطبیق و عملی شود.