اشتراک معاون تجارتی اتاق تجارت و سرمایه گذاری در نشست تجارتی قراقستان

محترم خیرالدین مایل احمدی معاون تجارتی اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان در حالیکه جمعی از تاجران کشور نیز ایشان را همراهی میکردند، در نشست تجارتی قزاقستان اشتراک ورزیده و به نمایندگی از اتاق و سکتور خصوصی کشور پیرامون توسعه تجارت، سرمایه گذاری های مشترک و فراهم سازی تسهیلات تجاری از سوی کشور های آسیای مرکزی، صحبت نمود.
 
در این نشست، علاوه بر موارد فوق الذکر، روی هوشمند سازی تشبثات کوچک و متوسط، نیز بحث صورت گرفت.
آقای مایل حمدی، همکاری های مشترک میان کشورهای آسیایی را در راستای توسعه تجارت، ترانزیت، سرمایه گذاری های مشترک و ایجاد تسهیلات تجاری مهم خوانده و بر تداوم این همکاری ها تأکید ورزید. وی، موضوع هوشمند سازی سیستم های تشبثات کوچک و متوسط را که در این نشست مورد بحث قرار گرفت، روی معیاری سازی تجارت های کوچک و متوسط و همچنان آگاهی دهی آنان از نرخ مارکیت های بین المللی حایز اهمیت دانست.
معاون تجارتی اتاق، تامین امنیت سرتاسری در افغانستان را بستر خوبی برای سرمایه گذاری ها دانسته و از تمام تاجران کشور های آسیای مرکزی تقاضا نمود که در سکتور های مختلف در افغانستان به گونه مشترک با تاجران افغان سرمایه گذاری نمایند، تا روابط تجاری میان افغانستان و کشور های آسیایی گسترش یابد.
محترم خیرالدین مایل، در حاشیه این نشست تجارتی، ملاقات جداگانه ای هم با معاون اتاق تجارت قزاقستان داشت. وی، در این ملاقات همکاری میان اتاق های افغانستان و قزاقستان را در تحکیم و توسعه تجارت و سرمایه گذاری های مشترک، انکشاف پروژه های زیربنایی، رسیدگی به مشکلات تاجران و ایجاد تسهیلات بیشتر تجاری برای توسعه تجارت دو کشور مهم دانسته و این همکاری را نیازی برای استحکام روابط میان دو کشور تلقی کرد.
آقای مایل، افزود که تعداد زیادی از تاجران افغان در قزاقستان بسر می برند و سرمایه گذاری های هنگفتی هم در این کشور کرده اند، لذا باید تاجران و سرمایه گذاران قزاقی هم با استفاده از فرصت موجود در افغانستان سرمایه گذاری کنند.
معاون تجارتی اتاق، علاوه کرد یکتعداد از تاجران افغان طی سالیان گذشته با تاجران قزاقی داد و ستد تجارتی داشتند که از آنجمله 36 شرکت تجاری در معاملات شان دچار مشکل شده اند که مجموع این معاملات در حدود 50 میلیون دالر می باشد. ایشان، از معاون اتاق تجارت قزاقستان خواست که باید رهبری اتاق های دو کشور با ایجاد یک کمیته مشترک متشکل از نماینده های با صلاحیت حکومت دو کشور در زمینه حل این مشکل با هم همکاری کنند که متقابلاً از جانب اتاق قزاقستان هم مورد استقبال قرار گرفت.
 
 
 
 
پنجشنبه، ۱ قوس ۱۴۰۳