اولین کنفرانس تواصل تجارتی افغانستان - مصر به گونه آنلاین برگزار شد

اولین کنفرانس تواصل تجارتی افغانستان - مصر با اشتراک محترم محمد یونس مهمند معاون اول هیات مدیره‌ اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، محترم محمد محق سفیر افغانستان در مصر، محترمان خیرالدین مایل احمدی معاون تجارتی هیات مدیره، سلطان محمد صافی معاون سرمایه گذاری هیات مدیره‌، جان آغا صادقی و احمد ضیا عظیمی شینوزاده اعضای هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان، میروس هوتک معاون مالی و اداری و مسوولان دیپارتمنت های روابط بین‌الملل و صادرات برگزار شد.
 
در این کنفرانس 30 تن از تاجران افغان و 15 تن از تاجران بزرگ مصری از سکتور های صحت، وسایل برقی، نباتات طبی و میوه تازه و خشک نیز اشتراک وزریده بودند.
 
در آغاز محترم محمد محق سفیر افغانستان در مصر، به روابط دیرینه، دوستی و برادری مصر و افغانستان اشاره کرده افزود: پس از شکل گیری نظام کنونی افغانستان، مصر از اولین کشورهای عربی و اسلامی بود که سفارتش را در افغانستان گشود و در روند انکشاف افغانستان خصوصا در عرصه‌های علمی و آموزشی سهم گرفت.
 
آقای محق، داد و ستد تجارتی میان دو کشور را اندک خوانده و افزود: اکنون زمان آن فرارسیده است که سطح روابط دو کشور از این هم گسترده‌تر شود و تاجران دو کشور آستین بالا بزنند تا با تبادل کالاهای تجاری و ورود به عرصه‌های سرمایه‌ گذاری سطح دیگری از روابط میان دو کشور را رقم زنند. وی از همکاری خود اطمینان داده گفت: سفارت افغانستان در مصر به نوبه خود آماده است کارهای لازم در این جهت را از طریق ادارات دولتی هر دو کشور انجام دهد. تداوم و تکمیل این روند به عهده سکتور خصوصی، تاجران و کمپنی‌های دو کشور است که با ابتکارات خود به پیش بروند.
 
آقای مهمند ضمن اطهار خوش آمدید به اشتراک کنندگان این نشست و سپاسگزای از سفیر افغانستان در مصر به خاطر همکاری و تلاش های ایشان، گفت: افغانستان با کشور مصر مشترکات دیرینه، مذهبی و فرهنگی دارد و اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان خواستار گسترش روابط تجارتی با آن کشور است. وی گفت: هرچند افغانستان در گذشته ها نیز داد و ستد تجارتی با مصر داشت؛ اما آمار ها نشان میدهند که این داد و ستد اندک بوده و باید بیشتر گردد.
 
معاون اول هئیت مدیره افزود که افغانستان در بیست سال گذشته فراز و نشیب های زیادی را در بخش اقتصادی و سرمایه گذاری سپری کرده است و اکنون به کشور فرصت ها مبدل شده است و بازرگانان مصری می توانند با استفاده از این فرصت ها روابط تجارتی و اقتصادی خوب با افغانستان داشته باشند.
 
آقای مهمند تاکید کرد که افغانستان با داشتن تریلیون ها دالر ذخایر زیر زمینی یکی از کشورهای ثروتمند در سطح جهان به حساب می آید و نیاز است که دو کشور افغانستان و مصر اتاق مشترک را برای گسترش روابط تجارتی شان ایجاد کرده و داد ستد بازرگانی شان را افزایش دهند و این گونه نشست ها را جهت تبادل نظریات و پیشنهادات یکدیگر برگزار نمایند. وی ابراز امیدواری کرد که با بر طرف شدن همه گیری ویروس کرونا زمینه سفر تاجران دو کشور فراهم شود تا از نزدیک وضعیت بازار و فرصت های موجود دو کشور را بررسی نمایند.
 
در این نشست، آقای مایل احمدی معاون تجارتی هیات مدیره اتاق، مصر را کشور دوست و با مشترکات دینی و فرهنگی دانسته، افزود: علاقمند است تا با این کشور در بخش مواد خوراکی به ویژه روغن معاملات تجارتی را انجام دهد. وی افزود که اگر بازرگانان مصری علاقمندی نشان دهند می تواند برای آنان روغن روسی ساخته شده از گل افتاب پرست را صادر نماید و آنان نیز در صورت که بتوانند محصول مورد نیاز شهروندان افغانستان را آماده کنند برای آن بازار یابی کند.
 
آقای شینوزاده گفت که افغانستان با توجه به بازار خوب که برای دواهای پاکستانی و هندی می باشد؛ علاقمندی وجود دارد که در بخش دوا های با کیفیت و نرخ مناسب با مصر نیز معاملات تجارتی برقرار نماید.
 
در پایان این نشست بازرگانان هر دو کشور ضمن معرفی شرکت های خود، در مورد صادرات شان بحث و تبادل نظر کردند. بازرگانان افغانستان و مصری با ارزیابی بازار های دو کشور تاکید کردند که علاقمندی زیاد وجود دارد که وسایل برقی، مواد خوراکی و شماری از اقلام دیگر را از آن کشور وارد افغانستان کنند و اگر بازرگانان مصری نیز علاقمندی داشته باشند آماده اند به مصر صادرات کنند.