امضای تفاهمنامه ایجاد شورای تجارتی میان اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و اتاق اسپانیا

محترم توکل احمدیار، رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و هیات همراه شان طی سفر رسمی به کشور اسپانیا، در حضور داشت محترم همایون رسا، سفیر و نماینده دایمی افغانستان در کشور اسپانیا با محترم حوزه لوپیس بولیت رئیس اتاق تجارت اسپانیا ملاقات کرده و تفاهمنامه همکاری های تجارتی و ایجاد شورای تجارتی میان افغانستان – اسپانیا را امضا نمودند.
 
آقای احمدیار، ضمن ابراز سپاس و قدردانی از حسن نیت و روابط نیک تاجران کشور اسپانیا با سکتور خصوصی افغانستان، عقد تفاهمنامه همکاری های تجارتی و ایجاد شورای تجارتی افغانستان - اسپانیا را گام مؤثر در راستای گسترش روابط تجارتی هر دو کشور دانسته، گفت: " شورای تجارتی افغانستان – اسپانیا زمینه همکاری های دوجانبه را برای توسعه فعالیت های تجارتی و استفاده بهینه از فرصت های سرمایه گذاری میان سکتور خصوصی هر دو کشور بیشتر و بهتر میسازد".
 
وی همچنان افزود که در شرایط دشوار و گسترش ویروس کرونا (COVID 19) که تأثیرات منفی روی تجارت بین المللی و فعالیت های سرمایه گذاری داشته است، ایجاد شورای تجارتی زمینه همکاری و هماهنگی بیشتر میان تاجران و سرمایه گذاران هر دو کشور را مساعد میسازد تا به پیش گیری روش های خلاقانه مبادلات تجارتی و فرصت های سرمایه گذاری های مشترک را ادامه داده و از تأثیرگذاری بیشتر وضعیت بحرانی در روند تعاملات تجارتی جلوگیری نموده باشند.
 
رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه گذاری متذکر گردید که دولت افغانستان تلاش دارد تا کشور ما به یک چهار راه اقتصادی موثر و اقتصاد صادراتی محور مبدل گردد و اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان مصمم است تا فرصت ها و امکانات مناسب را برای سکتور خصوصی کشور جهت تطبیق دیدگاه تجارتی و اقتصادی افغانستان و استفاده موثر از ادغام در تجارت منطقوی و جهانی فراهم سازد.
 
قابل ذکر است که تفاهمنامه ایجاد شورای تجارتی افغانستان – اسپانیا روی اهداف، فعالیت ها، ساختار و امور اجرائیوی این شورا متمرکز بوده و به اساس این تفاهمنامه در آینده نزدیک ۱۰ عضو از جانب افغانستان و ۱۰ عضو از جانب کشور اسپانیا جهت تشکیل و آغاز فعالیت های عملی این شورای معرفی میشوند. به تعقیب آن شورای متذکره برنامه های تواصل تجارتی – ملاقات های (B2B) میان تاجران و سرمایه گذاران دو کشور را بگونه حضوری و غیر حضوری (انلاین) تنظیم می نماید.
 
رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان همچنان گفت که برای عملی سازی و تطبیق هرچه زودتر موارد همکاری های دوجانبه تجارتی میتوان در ابتدأ روی چهار سکتور بالقوه در بخش توسعه تجارت و سرمایه گذاری های مشترک کار نمود. وی در ادامه روی فرصت های تجارتی و سرمایه گذاری در سکتور های سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، زعفران، تولید انرژی آفتابی و تولید ادویه معلومات ارایه نمود.
 
آقای احمدیار افزود که افغانستان دارای منابع طبیعی سرشار بوده و به اساس آمار ارزش منابع زیر زمینی این کشور بیشتر از ۳ تریلیون دالر تخمین شده است که شامل منابع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی نیز میباشد و از آنجایی که کشور اسپانیا در پروسس و ارزش افزونی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ظرفیت و تجارب کافی دارد، افغانستان میتواند منبع خوبی عرضه مواد خام این صنعت باشد. او همچنان اضافه کرد که افغانستان سالانه بیشتر از ۲۰ تن زعفران تولید دارد که از لحاظ کیفیت زعفران افغانستان برای سومین سال متوالی از جانب انستتیوت بین المللی ذایقه زعفران اتحادیه اروپا به عنوان بهترین زعفران جهان معرفی شد و شرکت های افغانی میتوانند با عالی ترین کیفیت زعفران را در بازار های اسپانیا و کشور های اروپایی صادر نمایند.
 
در رابطه به فرصت های سرمایه گذاری در سکتور تکنالوژی آفتابی و سکتور تولید ادویه، رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان بیان نمود که افغانستان حد اقل در ۹ ماه سال روز های آفتابی دارد اما افغانستان متکی به برق وارداتی بوده که تورید برق تقاضا مارکیت را مرفوع نمیتواند. وی از شرکت ها و سرمایه گذاران اسپانیایی دعوت نمود تا در سکتور انرژی آفتابی در افغانستان سرمایه گذاری نمایند. همچنان افزود که افغانستان سالانه به مقدار زیاد ادویه تورید می نماید تا تقاضا مارکیت را مرفوع سازد اما کیفیت ادویه توریدی از اکثریت منابع وارداتی مناسب نمی باشد. از انجایی که کشور اسپانیا در تولید ادویه ظرفیت و تجارب کافی دارد، تورید ادویۀ با کیفیت از کشور اسپانیا و زمینه سازی سرمایه گذاری های مشترک جهت تولید ادویه در افغانستان فرصت دیگری است که میتواند تحت چهارچوب شورای تجارتی افغانستان – اسپانیا به گام های عملی مبدل شود.
 
محترم توکل احمدیار گفت: با ایجاد و فعال سازی شورای تجارتی افغانستان – اسپانیا میتوانیم روی فرصت های بیشتر توسعه تجارت دوجانبه و سرمایه گذاری های مشترک کار نمائیم . فرصت ها و مزایای بیشتر را در سکتور های بالقوه تشخیص بدهیم و در هماهنگی با هم‌گام های عملی و موثر را برداریم.
 
اشتراک کنندگان در این ملاقات از ایجاد شورای تجارتی افغانستان – اسپانیا استقبال نمودند و آنرا فرصت خوب و چهارچوب مناسب غرض تقویت و بهبود روابط تجارتی میان هر دو کشور دانستند.